9,4
4.4/5

0

Interactief speelgoed

Wanneer kun je een baby speelgoed aanbieden?

Een baby heeft in de allereerste maanden niet zoveel aan speelgoed. Het leukste speelgoed voor een pasgeboren kind is dan jouw gezicht, je aanraking of het geluid van je stem. Vanaf 3 maanden is een stuk speelgoed wel belangrijk voor de ontwikkeling van je baby. Wanneer kun je je baby speelgoed aanbieden, en welk speelgoed is hier het best geschikt voor? In deze blog leggen we je kort uit welk speelgoed je het best kunt aanbieden in de eerste levensfase van je pasgeboren kindje!

Welk speelgoed is geschikt?

Leeftijdsaanduiding

Wellicht een open deur, maar niet minder belangrijk om te vermelden: let op de leeftijdsaanduiding van een stuk speelgoed. Wanneer het welbekende logo (zie hieronder) te zien is op een stuk speelgoed, dan duidt dit op losse onderdelen. Meestal geldt de aanduiding voor kinderen onder de drie jaar (36 maanden).

Tot één jaar: Leerzaam en divers speelgoed

Het is natuurlijk ideaal als je kind spelenderwijs kan leren. Je baby leert van nieuwe kleuren, nieuwe geluiden en nieuwe prikkels. Door een heel divers stuk speelgoed aan te bieden worden de motorische, visuele en auditieve vaardigheden telkens op een andere manier geprikkeld.

 

Een leerzaam, en divers stuk speelgoed is het 3-in-1 speelkleed van Fisher-Price. Dit speelgoed is specifiek ontworpen als het eerste speelgoed voor een pasgeboren baby. Het stimuleert de motorische vaardigheden, het denkvermogen en probleemoplossende vaardigheden. De geluidjes, diertjes en vorm zijn telkens aan te passen. Zo worden de zintuigen telkens op een andere manier geprikkeld!

 

Bestel nu het Fisher Price 3-in-1 Muzikale Activity Gym Rainforest Frienst Speelkleed voor € 34,99 >>

 

Vanaf één jaar: Interactief speelgoed

 

Vanaf het eerste levensjaar kunnen baby’s fantastisch overweg met interactief speelgoed. Met vrolijke melodietjes, knopjes, knipperende lichtjes en stemmetjes kan je kind helemaal opgaan in een vrolijk rollenspel.

 

Een producent die dit helemaal gesnapt heeft zijn de mensen van Clementoni. Het speelgoed van Clementoni kan spelen met je baby, het is echt een interactief stuk speelgoed. Zo kunnen papa en mama zich rustig bezig houden met andere zaken, je baby heeft er een vriendje bij!

 

Ben je benieuwd? Bekijk hier het interactieve speelgoed van Clementoni >>