9,4
4.4/5

0

Motoriek speelgoed

Waarom motoriek speelgoed?

Veel speelgoed is in het eerste jaar van een kind nog niet geschikt om mee te spelen. Het is namelijk belangrijk dat eerst de mijlpalen in de motoriek worden behaald. Denk aan kruipenrollenlopen en de kleinere dingen als vastpakken, tekenen en zelfs schrijven. Kinderen nemen op een jonge leeftijd veel dingen op en dus is het slim om deze motoriek te stimuleren met het juiste speelgoed.

Speelgoed per leeftijdsklasse

Kleintjes onder de één jaar

Voor de allerkleinsten is het super belangrijk om de grove en fijne motoriek zo vroeg mogelijk te stimuleren. Baby’s krijgen veel verschillende prikkels mee, dus denk daar ook aan bij het kiezen van speelgoed.

Er valt genoeg te ontdekken, denk daarom bijvoorbeeld aan stapelspeelgoed, of in dit geval de houten blokkentrein van Jouéco. Blokken blijven een klassieker in de speelgoedwereld en groeit echt met je kind mee. Leuk én leerzaam dus!

Bestel nu de Jouéco Blokken Trein voor € 18,99 >>

Één tot vijf jaar: grove motoriek

Rond deze leeftijd heeft het kleintje al grote stappen gemaakt qua motoriek. In plaats van alles in de mond te stoppen, wordt er echt gespeeld met het speelgoed en is geven en nemen ook veel duidelijker aanwezig tijdens het spelen.

Beweging komt ook steeds meer voor rond deze leeftijd, dus het is slim om dit ook speelsgewijs te blijven stimuleren. Een loopwagentje of een driewieler is een populaire keuze voor peuters en kleuters. Bijvoorbeeld de driewieler van Little Tikes Pack ‘n Go Trike. Ook deze groeit mee met je kind. Zo kun je ervoor kiezen om zelf te duwen, of om ze het zelf te laten doen zodra het lopen gemakkelijker wordt.

Heb je al interesse? Bestel de Little Tikes Pack ‘n Go Trike driewieler hier >>

Vijf jaar en ouder:

Zodra kinderen ouder worden zullen ze ook meer interesse tonen in technischer speelgoed. Die hersentjes willen graag gekraakt worden en die energie moet ergens kwijt. De fijne motoriek wordt hier ook steeds meer ontwikkeld, dus is het tijd voor verfijnder speelgoed!

Als jongens van vijf ergens dol op zijn, dan zijn het wel auto’s. En dan vooral Monster Jam trucks. Lego Technic heeft een boel opties op de markt gebracht, waaronder de Lego Technic 42118 Monster Jam Grave Digger. Hiermee kunnen ze de coolste stunts mee naspelen!