9,4
4.4/5

0

Playmobil 6814 Houthakker met tractor

Playmobil Country en Playmobil Princess: twee werelden komen samen.

Playmobil, ondertussen kun je gerust zeggen: wie is er niet mee opgegroeid? Het is immers al vijftig jaar geleden dat de ontwikkeling van dit veelzijdige speelgoed begon. In die vijftig jaar zijn talloze speelsets voor kinderen van 4 tot 12 met talloze thema’s ontwikkeld. Ieder kind vind wel een Playmobil thema dat in de smaak valt, zoals Playmobil Country of Playmobil Princess.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Playmobil speelsets voor iedereen

Het mooie aan Playmobil is, behalve de veelheid aan thema’s, dat het voor iedere beurs bereikbaar is. Er zijn uitgebreide speelsets, zoals de  Playmobil Country Ponyclub of het Playmobil Princess Droomkasteel. Maar er zijn ook goedkopere sets. Die kun je gebruiken als aanvulling op de grote sets, maar je kunt er ook prima zo mee spelen. Voorbeelden hiervan zijn de Playmobil Country Groentekraam en de eetzaal of de slaapzaal uit het Playmobil Princess thema. En wat ook mooi is: kinderen combineren moeiteloos de verschillende thema’s met elkaar. Waarom zou de prinses uit het Playmobil Princess Droomkasteel geen bezoekje kunnen brengen aan de Playmobil Country Ponyclub? De fantasie van kinderen kent immers geen grenzen en Playmobil stimuleert die fantasie.

Over het Playmobil Country en het Playmobil Princess thema

De naam zegt het al, het Playmobil Country thema gaat over buitenleven. De ponyclub, een dierentuin en een boswachtershuis, je vind ze binnen dit thema. Luxe staat dan weer voorop bij het Playmobil Princess thema. Daarbinnen vind je naast het droomkasteel bijvoorbeeld een romantische paardenkoets en een diamantengrot. Beide thema’s bieden volop aanleiding tot het naspelen of verzinnen van allerlei avonturen. Zo stimuleert Playmobil de sociale vaardigheden en de fantasie van je kind. En bij het opbouwen van de sets ontwikkelt het de fijne motoriek. Playmobil is dus niet alleen leuk om mee te spelen, maar spelenderwijs ook nog eens leerzaam.

Playmobil in het echt

Nog even een tip voor de echte Playmobil fanaat. Wist je dat Playmobil ook in het groot te beleven is? Verspreid over Europa zijn er vier Playmobil FunParks. Die in het Duitse Zirndorf, de bakermat van Playmobil, en het Playmobil FunPark bij Parijs zijn vanuit Nederland het dichtste bij. In de parken vind je alles wat de speelsets van Playmobil zo aantrekkelijk maakt: kastelen, piratenschepen, een boerderij en nog veel meer, aangevuld met attracties als springkussens, bootjes, speeltuinen, waterspeelplaatsen en zelfs een golfbaan. Een aanrader om eens te bezoeken als je er in de buurt bent.