9,4
4.4/5

0

Toyscompany – Blog Lego Duplo 10906

Lego Duplo bij Toyscompany

Lego Duplo speelsets vind je bij Toyscompany in tal van uitvoeringen en thema’s. De kracht van Lego Duplo is, dat het speelplezier combineert met de ontwikkeling van je kind. Een Lego Duplo speelset prikkelt de fantasie, bekijk bijvoorbeeld de Lego Duplo 10906 Tropisch Eiland speelset maar eens, met zijn jungle en wilde dieren. Bij het bouwen ontwikkelt je kind spelenderwijs zijn of haar fijne motoriek, terwijl het samen met anderen al spelend sociale vaardigheden opdoet. Ook op een andere manier zijn Lego Duplo speelsets leerzaam, zoals te zien is aan de Alfabet vrachtwagen, die blokken vervoert die bedrukt zijn met letters.

Lego Duplo bestaat al meer dan 50 jaar

Lego Duplo bestaat sinds 1969 en is speciaal ontworpen voor jonge kinderen vanaf drie jaar. Die zijn motorisch nog niet voldoende ontwikkeld om te kunnen bouwen met ‘gewone’ Lego stenen. Ook onderzoeken ze van alles door het in hun mond te nemen. Duplo stenen zijn in lengte, breedte en hoogte twee keer zo groot als traditionele stenen. Daardoor passen ze perfect in de kinderhand en bestaat er geen gevaar voor inslikken. In Lego Duplo speelsets zitten ook geen kleine accessoires, zoals je die wel ziet bij Lego speelsets die bedoeld zijn voor oudere kinderen. Veilig, uitdagend en leerzaam, dat zijn de kernbegrippen die gelden voor Lego Duplo.

Bijvoorbeeld: de Lego Duplo 10906 Tropisch Eiland speelset

Laten we er als voorbeeld een speelset uitlichten, de hierboven al genoemde Lego Duplo 10906 Tropisch Eiland speelset. Een vader en zoon gaan hierbij op vakantie naar een tropisch eiland met palmbomen, een boomhut, een buitendouche en een veldkeuken. Ze ontmoeten er een dierenverzorgster, die hen alles vertelt over de olifanten, tijgers, aapjes en vogels op het eiland. Kinderen zullen al snel hun eigen draai aan het verhaal geven en hun fantasie de vrije loop laten.

Lego Duplo combineren met Lego

Het mooie van Lego Duplo is, dat alle sets perfect te combineren zijn. Kinderen zal het niet uitmaken dat er plots een vrachtauto op het tropisch eiland verschijnt, of dat er een torenkraan naast verrijst. En wat ook leuk is: als je kind wat ouder wordt en toe is aan de uitdaging van het ‘echte’ Lego, dan kunnen de Lego Duplo stenen daarmee gecombineerd worden. Op vier 8-nops Lego stenen past namelijk precies één 8-nops Lego Duplo steen. Zo hebben je kinderen nog langer plezier van dit uitdagende en leerzame speelgoed. Kijk voor aantrekkelijke Lego Duplo aanbiedingen in de webshop van Toyscompany.